Известие

Collapse
No announcement yet.

смяна на ангренаж на 156 1,9 jtd

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• смяна на ангренаж на 156 1,9 jtd

извиниавам се ако темата не е за тук, но триабва вече да смена ремака и ролките а вапроса е каде?????? четох че не всеки може да го зацепи правилно ,ниакой да предложи добар и надежден сервиз

--------------------------------------------
    156 1,9 JTD 00г,

лисан сервиз
    Mercedes C 200 compressor

Comment

Първоначално публикувано от vlado Покажи съобщение
      извиниавам се ако темата не е за тук, но триабва вече да смена ремака и ролките а вапроса е каде?????? четох че не всеки може да го зацепи правилно ,ниакой да предложи добар и надежден сервиз
      Напиши откъде си и може да те ориентира някой колега
      Alfa Romeo 147 1.6 TS 120hp 2001 red
      Suzuki IGNIS 1.3 VVT 93hp LPG 2005 grey
      http://www.family-sozopol.com/

Comment

ами аз от София,Нови Искар вчера минах до Александър Ауто там ми казаха 140лв,-работа и 200лв,-комплекта което май е добре, но по прочетох доста лоши одзиви за сервиза

Comment

В Алексанър ауто не те съветвам да ходиш-Лисан и Ванто Трейд са моите препоръки в тая област.
          Last edited by fred; d.m.y г., 19:00.
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

Аз пък не ти препоръчвам Ванто Трейд (не останах изобщо доволен от тях, след като дадох една камара пари за да ми оправят окачването и накрая продължи да тропа - за да няма излишни коментари колко е тая една камара, имам предвид, че казах че тропа и искам да спре дадох 2500лв и проблема остана), а при тях си сменях ремък и термостат и от тогава колата работи малко странно и вдига на моменти над 90 градуса темперетура - нещо което не беше правила преди това (все пак работната темперетура на колата е под 90 градуса)
            sigpic
            Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
            BMW 316 Compact '95

Comment

Лисан или Бобо(екстрийм) ....избора си е твой! И при 2-мата няма да сбъркаш.
              Alfa156 Against All

Comment

Ами където и да идеш - Екстрийма, Лисан, Ванто (търсиш Тони), ще ти свършат перфектно работата. Ти като сменяш ремъци и ролки, прави сметка, че трябва да смениш също и масло, филтри и водна помпа
                Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Масло и филтри не е задължително да е едновременно с ангренажа, но водната помпа се върти от ангренажния ремък и е добре да се смени, за да не направи беля с ремъка или след 1 месец да се наложи да се сваля пак ангренажа защото е протекла например...
                  Alfa Romeo 75 24V

Comment

еи това за водната помпа не го знаех че и тя се сменя а а а някаква марка за помпата ? и и благодаря за помоща

---------------------------------------------
                    156 1,9 JTD 00г,

Comment

Странно звучи "Bugati", но е много добър вариянт за водна помпа както за жтд, така и за ТС. Монтирал съм много такива и няма нито една издънка. Valeo също е много хубав вариянт и са съвсем малко по-скъпи.
                      Горещо Ви препоръчвам да избягвате всякакви случайни ментета, китайчета и т.н. Заради икономия от 30-ина лв. например, поради особеностите на монтажа, ако уплътнението не е произведено с правилен размер може да се прищипе и после ще трябва отново да се сваля целия ангренаж плюс зъбното колело на разпределителния вал, за да се бие шут на ментето.
                      Alfa Romeo 75 24V

Comment

като цена как варват"за читава" и и каква е вериатноста да се прецака ако не се смени говорих с познати дето карат такива 156 JTD та и не са сменяли помпа

----------------------------------------------
                        156 1.9 JTD 00г,

Comment

Вероятността да има проблеми със несменена водна помпа е по-голяма например сравнено с, ако не си смените обтяжната ролка на ангренажния ремък. Все пак тук има и фибър, който като се износи помпата протича и т.н. В същност дали ще си спестиш около 70 лв. за една помпа при положение, че труда е същия е въпрос на личен избор. Аз не бих. Ако някой може да живее с мисълта че си е спестил някакви пари и това евентуално ще му се размине си е негова грижа .
                          Alfa Romeo 75 24V

Comment

Да събудя малко темата...реших да сменяма ангренажният комплект на 50к км, имам още около 3-4к км до тогава и се интересувам от мнението Ви за марките:
                            - водна помпа Bugati(италианска) или Airtex(испанска)
                            - ролки rouville или тези в комплекта на Дайко (казаха ми, че са ина или скф)
                            - ремък анг. Дайко или roulands.

Клоня да взема Дайко, важно е за мен да са качествени единствено. Моля за коментари по отношение на вс тези компоненти като марки и качество...
                            sigpic
                            Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

От посочените сервизи Не съм чувал лоши отзиви за Бобо. Иначе, аз лично сложих ангренажен комплект на Дайко, не че преди това /2г./ не сложих пистов ремък Дайко, който вече се е изпекъл и присвирва от време на време.
                              sigpic

Comment

Working...
                              X